Middagsselskabet

Der er mange ting, der er skræmmende ved at blive voksen. Regninger, rynker og ansvar er bare noget af det, men hvis man går ned i tristesserne, er det lige til at få grå hår af. Under ansvar lægger nemlig en masse forventninger til ting, man skal gøre. Du vil opleve at blive placeret ved voksenbordet, hvor du skal konversere med fremmede mennesker om vind og vejr, eller endnu værre… du skal selv byde på middag. Det kan du forhåbentlig finde lidt hjælp til her.

Under dugen

Det kan lyde uskyldigt, men når man pludselig står der og skal dække bord, virker hele situationen forkert. Tallerkenerne er forkerte, glassene gik af mode år tilbage, og du har lagt en dug på, som du nu fortryder, men som du heller ikke gider at fjerne, fordi alting står ovenpå den. Men frygt ej! Maden er vigtigere end borddækningen, og måske er vinen endnu mere betydningsfuld. Det er ikke til at sige, om du bliver mere eller mindre rolig af den oplysning, for der findes sørme mange vine at vælge imellem. Skal det være hvid- eller rødvin? Skal den være tør eller fruity? Er fruity overhovedet et ord, man kan bruge til at beskrive vin?

Held i glasset

Her kommer tippet over dem alle: Kend dine gæsters smagsløg. Kan de bedst lide hvidvin, eller tørster de efter rødvin? Tørster de slet ikke efter vin, men foretrækker øl eller danskvand? Alle ved, hvad der kommer efter drikkevarer, og det er her, dine køkkenskills virkelig kommer på prøve. Men hvis det går lidt skævt i køkkenet, kan du altid hælde lidt mere rødvin op i de store glas, indtil du har situationen under kontrol. Bare sørg for selv at holde igen, så du stadig kan skelne vegetarpølsen fra dyrepølsen. Hvad enten du er blevet mere nervøs eller mere afslappet af denne tekst, så ønskes du alt held og lykke.