Sadan laver du de bedste maltider derhjemme

Uanset hvilken årstid det er, så er der ikke noget som at samle familien om et godt og solidt hjemmelavet måltid. Det skaber altid den helt perfekte ramme for nærvær og hygge.

Dog kan det der med at stå og bruge dyrebar tid i hverdagen på at lave mad helt fra bunden, godt være præget af ønsketænkning for de fleste. For når først hverdagen for alvor presser sig på, er der som regel rigeligt der skal ordnes. Det betyder dog ikke at du skal undvære det gode måltid I altid samles om. Det kræver blot en smule forberedelse og planlægning.

Et simpelt trick gør hele forskellen

Madlavning kan godt have en tendens til at være tidskrævende, og hvis tid er netop det man mangler i en travl hverdag, så er det ofte her man springer over. En af de ting der tager mest tid i forhold til madlavning er blandt andet, at finde ud af hvad I skal have at spise og derefter købe ind til det. Hvis det er rutinen hver eneste dag, så kan der hurtigt gå meget tid med det.

En god måde at spare tid er ved at lave en ugentlig madplan og købe ind til det hele på én gang. Det sparer både tid og penge.

Tag inspiration fra dem der gør det hver dag

En anden god måde at spare tid i køkkenet, spare på de gode måltider, er ved at forberede så meget af madlavningen i forvejen som muligt. Kig på hvordan en kok eller cater arbejder med industri køkkenudstyr og eksempelvis forbereder alle grøntsager lang tid i forvejen. Den metode er ikke kun forbeholdt de professionelle. Tag gerne en aften om ugen, hvor du har god tid, og snit alle grøntsager I skal bruge i løbet af ugen og stil dem i bøtter i køleskabet.