Fårekylling fungere både som foder og model

Fårekyllinger er en fremragende fødekilde for dyr. De har et højt proteinindhold og lavt fedtindhold, hvilket gør dem til et sundt valg for mange dyr. Fårekyllinger er også en god kilde til vitaminer og mineraler, og de kan let fordøjes af mange dyr.

De er en af de mest kendte foderstoffer til krybdyr, eksotiske insekter og tropiske fugle. De er også populære som idoler i mange kulturer rundt om i verden.

De fleste mennesker har været bekendt med fårekyllingen siden barndommen, når Jesper fårekyllingen præsenterer Disneys årlige juleshow på tv den 24. december. Den er blevet romantiseret og dette skyldes sandsynligvis, at fårekyllinger har en sang eller et kald, og det har inspireret kunstnere og tegnere verden over til at bruge dem som model for forskellige figurer.

Fårekyllinger fungere også som foder

Der findes 4 forskellige fårekyllinger, der anvendes til foder, nemlig hus-, steppe-, stribe- og markfårekyllinger. Hvad der er bedst at fodre med er mere et spørgsmål om smag, da de alle spiser det samme, men steppegriller er de mindst støjende og markgrillerne er de mest støjende. Griller er meget udbredt som foder, fordi de er så livlige og har et godt foderindhold.

Er du blevet irriteret på fårekyllinger?

Så hvis du nogensinde bliver generet af en fårekylling, så husk,x at der er mange flere, hvor den kom fra! Fårekyllingerne laver nemlig lyde, når de kalder ved at ryste med vingerne. Det giver en knirkende lyd, som kan være ret høj og irriterende. Mange mennesker er måske blevet idioter af en fårekylling, der sidder et sted og larmer, fordi den er undsluppet fra sit bur eller terrarie.

Fårekyllingen er en stor insektgruppe med 900 forskellige arter af græshopper, der spænder fra husgriller, som er ganske små, til gravende græshopper, som er så store som en hånd. Som sådan er fårekyllinger en af de største grupper af insekter, når det gælder det rene antal.

Pasning af fårekyllinger

Fårekyllinger skal holdes ved en temperatur på 24-26 grader for at fungere optimalt. Du kan give vand til dem via en svamp eller en vandgelé.

Foderet skal helst bestå af nogle tørre pellets, men du kan også fodre med grønt, dog skal dette fjernes hurtigt efter det er givet for at undgå skimmel og meldug, som vil dræbe fårekyllinger.

Griller findes i 4 forskellige størrelser: små (4-6 mm), mellemstore (7-9 mm), store (10-12 mm) og ekstra store (13 mm+). Afhængigt af dine behov kan du vælge den størrelse syren, der passer bedst til dig.