Fordele og ulemper ved spejle i hjemmet

Spejlet er en finurlig opfindelse, der har formålet at gøre det muligt for mennesket at beskue dets ydre, som vi ellers ikke kan se. Det kan tolkes som et symbol på mennesket generelle forfængelighed, hvilket kan forstås som både en positiv og negativ udvikling af den menneskelige natur, hvorfor der her er reflekteret over en række fordele og ulemper ved at indgå i denne udvikling.

Ulemper

Vi lever efterhånden i en verden, der fokuserer voldsomt på ydre idealer, hvilket i høj grad kommer til udtryk gennem den moderne brug af sociale medier, hvor retouchering er blevet et alment værktøj til at perfektionere sit ydre til netop disse idealer. Det skaber en usund og ikke mindst urealistisk tilgang til, hvorledes menneskekroppen i al almindelighed ser ud. Den tendens kan bidrage til, at mennesker bliver for fikseret på deres ydre og hvorledes deres krop og udseende passer eller ikke passer til idealerne. Af den årsag, kan det være en mental udfordring konstant at blive konfronteret af sit ydre og tilfører til dette fokus, hvis man ikke er i stand til at skelne mellem virkelighed og mediernes manipulation af samme. Hvis man oplever sig selv eller andre have denne type problematik kan det være en overvejelse værd at minimere mængden af spejle i hjemmet for at flytte dette fokus til noget mere konstruktivt.

Fordele

Afhængig af ens mentale ståsted behøver spejle ikke altid at have en negativ effekt. Det kan også være et middel til at konfrontere den realitet, der er ens udseende og sætte pris på den skønhed man indehaver uafhængigt af samfundet tendenser og idealer. Der er en genetisk og miljømæssig baggrund, der har ledt til vores udseende, der er en del vores individuelle baggrund. Kroppen og skønhed bør ikke defineres af en trend, som samfundet finder interessant i et flygtigt øjeblik, men nærmere af den person kroppen bærer.