Hjælp dig selv med koncentrationsbesvær grundet adhd

Det kan nogle gange være svært at følge med til hverdagen, når man har en diagnose. For samfundet giver på mange måder ikke helt plads til, at man skiller sig en smule ud. Derfor kan det også føles som et evigt kapløb at skulle følge med. Men det er altså vigtigt, at du også husker at være opmærksom på dig selv, og det du har behov for. Det gælder også, når du eksempelvis har problemer med koncentrationsbesvær adhd.

Søg støtte ude fra

Det første råd er nok også det vigtigste. For det er ikke meningen, at du skal kunne løse alting selv. Bestemt heller ikke, når du har en diagnose. Så sørg for at søge de hjælpemidler, der måtte være til rådighed for dig.

Går du endnu blot med en mistanke om, at du har en underliggende lidelse, så skal du i første omgang tage kontakt til din læge. Herfra kan du få svar på mange af dine spørgsmål, og så vil du muligvis også kunne få adgang til nogle af de hjælpemidler, du måtte have brug for.

Og er du allerede bekendt med din diagnose, så er det en god idé at tage imod de hjælpemidler, du kan få. De er der nemlig for at hjælpe dig til at forbedre livskvaliteten for dig.

Vær opmærksom på kroppens og hjernens behov

Derudover er det også vigtigt, at du er opmærksom på både kroppens og hjernens signaler og behov. Når det kommer til koncentrationsbesvær grundet adhd, så skal du ikke udelukkende se det som noget, du skal forsøge at bekæmpe. Det kan nemlig også være udtryk for, at dine sanser trænger til stimulering.

For at stimulere sanserne i løbet af dagen, kan du benytte forskellige former for sansestimulerende redskaber og legetøj, så som:

  • Sansepuder

  • Sanseringe

  • Klemmebolde eller lignende

Sådan vil det måske blive nemmere for dig at bevare koncentrationen.