Minimer din elregning med enkle sparetips

Du har nok lagt mærke til at priserne på el er steget voldsomt, og det med stor sandsynlighed fortsætter sådan. Derfor kan man få brug for gode tips og tricks til at spare på strømmen, og her findes faktisk både enkle og nemme metoder.

Spar penge i hjemmet og tjek elpriserne

Du har sikkert hørt fra venner eller familie, at der er mange penge at spare, hvis man holder øje med elpriserne. Og dette er helt rigtigt, hvis du har en flexaftale med dit elselskab, så er det en god idé gennem hjemmesider at tjekke, hvornår det er billigst at starte opvaskemaskinen samt at vaske tøj. Har du derimod en fast elpris, kan det være værd at tjekke, hvad koster en kwh hos de forskellige udbydere, og om du derfor kan spare penge ved at skifte selskab. Det kan generelt være en rigtig god idé at overvåge dit forbrug, da du også på denne måde får mere bevidsthed om, hvornår du bruger mest strøm. Dermed får du et bedre overblik over, hvordan du netop bedst kan spare penge i hjemmet.

Nemme og enkle måder at spare penge på

Sætter du altid opvaskemaskinen og tørretumbleren på det hurtigste program, så bør du genoverveje dit valg næste gang. På de fleste maskiner findes der faktisk et ECO-program, hvor der både spares på vandet og el. Selvom programmerne ofte tager længere tid, så er der mange penge at hente på den lange bane. Et andet godt råd, når der skal spares på strøm, er at bruge mikroovnen, så ofte du kan. Din ovn bruger nemlig en helt masse energi på at varme op, så hvis du skal bruge ovnen, er det især en god idé at lave flere retter. Spar penge i hjemmet ved også at undgå at forvarme ovnen, og i stedet give retten længere tid.