Sådan gør du din cafe forårs og sommerklar

Dagene bliver længere, luften bliver varmere og lysten til at gå på cafe stiger. Derfor er det nu, hvor alle caféejerne skal gøre forberede deres caféer på denne travle tid på året. Parasolfødder skal købes, sommermenuer skal laves og måske skal drinkskortene endda udvides.

Det praktiske

Når vejret bliver varmere, trækker folk automatisk mere mod caféerne. Dette betyder også at besøgstallet siger gevaldigt, hvortil det handler om at have styr på det praktiske for at kunne huse de mange gæster. Så mangler du at få styr på det sidste i forhold til interieur og indretning til din restaurant og cafe i sommermånederne, er det med at komme i gang. Dette indebærer blandt andet parasolfødder, varmelamper samt tæpper til de køligere aftener.

Menukortene skal afspejle sæsonen

Når sommeren melder sin ankomst, får mange mennesker nye spisevaner og -lyster, hvilket skal afspejles hos cafeerne. De tunge vinterretter skal skiftes ud med sommerretter, der udnytter de sæsonvarer, der kun er tilgængelige ganske flygtigt i sommermånederne. Hertil kan man med fordel skifte ud i de ”specielle” retter henover foråret og sommeren, da kunder dermed vil have lyst til at vende tilbage og prøve det nyeste skud på menukort-stammen.

Glem ikke drinkskortene

Derudover kan det i mange tilfælde være en god ide at udvide drinkskortene. Sommeren byder ofte på en masse besøg på de lokale caféer, hvor særligt unge mennesker nyder en sommereftermiddag eller -aften med drinks under parasollen, der netop har fået nye parasolfødder. Her gælder det om at have det største udvalg af farverige drinks, da dette trækker mange lettere fordrukne kunder til. Også i forbindelse med drinksene er det en fordel at udnytte sæsonvarerne, da disse simpelthen bare afspejler årstiden og stemningen. Så fyld drinkskortene med frugtfyldte og friske drinks, hvortil man midlertidigt kan droppe de tunge og søde.